Total
0
Shares

Avui, 24 d’octubre de 2019, hem presentat l’Informe de la Joventut a Andorra. L’informe és el resultat del projecte Moviment Jove, en el qual han participat gairebé 1.400 joves i 61 agents rellevants de l’àmbit de la joventut a Andorra.

L’Informe recull 245 propostes de diferents temes com la mobilitat, l’habitatge, l’ocupació, l’educació, el temps lliure i la participació ciutadana, entre d’altres.

Trobada de presentació dels resultats

resultats-trobada

Per tal de donar a conèixer els resultats de l’estudi a aquells que hi han participat, a primera hora del matí es van reunir alguns dels stakeholders i van poder conèixer en detall l’Informe de la Joventut a Andorra i van poder debatre els resultats.

Presentació a la premsa de l’Informe de la Joventut a Andorra

roda de premsa - moviment jove

El Govern d’Andorra, els set comuns, el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra i l’Associació Carnet Jove Andorra han presentat els resultats del projecte Moviment Jove, un projecte participatiu que ha tingut com a objectiu obtenir un coneixement exhaustiu i detallat de la realitat actual de l’àmbit de la joventut a Andorra per recollir-ho en un Informe de la Joventut.

La presentació ha estat de la mà de la Conxita Marsol, cònsol major d’Andorra la Vella i presidenta de l’Associació Carnet Jove d’Andorra, del Sr. Víctor Filloy, ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut i de la Blanca Treig, soci director de Market AAD.

El projecte ha posat en marxa un ampli procés de dinamització i participació i ha recollit les principals veus i visions del país, amb la finalitat d’aconseguir una reflexió i una anàlisi compartides que ajudin a assentar les bases per a definir i impulsar les polítiques de joventut i les intervencions a desenvolupar segons les necessitats i els recursos disponibles. En total, s’han entrevistat 61 agents rellevants de l’àmbit del jovent a Andorra i han participat gairebé 1.400 joves, els i les quals han aportat un total de 245 propostes.

Algunes de les propostes destacades per als joves són: el 50,7% troba necessària una regulació dels preus de l’habitatge de lloguer per part del Govern, el 45,2% demana un transport públic més assequible, el 54,7% vol millors condicions salarials, el 39,2% demana potenciar les eines de prevenció i atenció per l’assetjament escolar, el 63,7% vol més espais per córrer i més zones verdes on puguin fer esport, el 47,8% proposa organitzar pick up days per netejar les zones rurals i augmentar la conscienciació mediambiental,  entre d’altres.

L’Informe de la Joventut a Andorra servirà de referència i d’orientació per a definir i desenvolupar polítiques i programes de joventut del país.

Consulta els resultats de l’Informe de la Joventut a Andorra.